Deze site en mijn ideeën over verandering zijn gebaseerd op verschillende boeken, filmpjes, college’s, etc. Elke informatiebron is weer een zaadje wat je aan het denken zet en wat kan groeien tot een onderdeel van je eigen werken en methodieken. Op deze pagina staan daarom enkele verwijzigingen naar sites en filmpjes die mij aan het denken hebben gezet.

Golden Circles van Simon Sinek
Op YouTube is onderstaand filmpje te vinden. Een simpel concept maar voor mij wel de basis om BSCRUM te ontwikkelen. Het filmpje is een opname van een TEDtalk begin 2014

Theorie

Professionele identiteit en professionaliteit

De site http://www.professioneleidentiteit.nl/ bevat een aantal mooie definities van professionele identiteit en professionals. Verder is de site gericht op het ontwikkelen en uitdragen van professionaliteit. De definitie zoals hij op de site staat:


Appreciative Inquiry als methode om verandering te baseren op de kracht in plaats van zwakten:

http://betterevaluation.org/plan/approach/appreciative_inquiry

Het boek ‘van waarnemen naar waarmaken’ van Paul Kloosterboer geeft een mooi inzicht in het omgaan met professionals in organisaties, zeker voor mij als interim manager. Zie ook www.paulkloosterboer.comReageren of heb je suggesties?


Neem contact op:

info@dannisnoom.nl

06-48215484